Google Analytics ile Facebook Reklam Dönüşümlerini Yerleşimlere Göre Ayırma

G

Bildiğiniz üzere Facebook tarafında verdiğimiz reklamlardan aldığımız dönüşümleri yerleşimlerine göre inceleyemiyoruz, dolayısıyla hangi reklam alanı (placement) bizim için daha fazla fayda sağlıyor, hangi reklam alanlarında gösterimi kapatmalıyız bunları ölçümleyemiyoruz.

Google Analytics ve Facebook dinamik UTM araçları ile artık hangi yerleşim yerinden ne kadar user, conversion aldığımızı yada bounce rate ve diğer metrikleri inceleyebileceğiz. Facebook/Instagram reklamlarımızda bize fayda sağlamayan reklam alanlarını tespit ederek kapatabilir ve bütçemizi daha efektif şekilde harcayabiliriz.

Gelin beraber bir Facebook reklam kampanyası üzerinden gerekli ayarlamaları yapalım.

  • Hali hazırda açık olan bir kampanyanızın üzerinden düzenleye diyerek reklam adımına gelin
  • Sayfanın en altında bulunan uygulama olayları kısmından URL Parametresi bölümüne gelin ve yeni bir parametre oluşturun
  • Kampanya kaynağı bölümüne facebook’un tanımladığı {{placement}} değişken değerini giriyoruz. Yani campaign source değerimiz artık dinamik olarak değişecek.
  • İsterseniz diğer alanlar içinde kampanya adı, reklam seti adi gibi dinamik değerler tanımlayabilirsiniz. Ama sürekli reklamlarınızı duplicate ediyorsanız tavsiye etmem.

Kampanyamızı güncelleyelim ve birkaç gün verilerin birikmesi için zaman verelim.

Şimdi Google Analytics üzerinden reklam alanlarının performansını nasıl inceleyebileceğimizi görelim.

  • Analytics hesabımız içerisinden şu yolları izleyelim;
    • Acquisition > All Traffic > Source/Medium
    • Açılan sayfa üzerinden aşağıdaki görseldeki gibi raporu Medium‘a göre filtreleyelim

Ben Medium’ a Remarketing değerini vermiştim gün içerisinde biraz veri birikmiş. Bakalım hangi reklam alanları nasıl performans göstermiş.

  • Medium için girdiğiniz değere tıklayın
    • Secondary Dimension için Source boyutunu ekleyelim
  • Sonuçları izleyelim;

UTM leri yeni tanımladığımız için yarım günlük veriden çıkarımlar yapmamız çok doğru olmaz tabiki ama şuan için Facebook_Mobile_Feed den bir telefon tıklaması almışız, reklam verisi biraz daha biriktiği taktirde iyi performans göstermeyen reklam alanlarını kapatarak daha iyi performans gösteren reklam alanlarının gösterimini arttırabiliriz. 🙂

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.