Google Ads Lead Form Extensions İçin Webhook Nasıl Kurulur?

G

Google Ads üzerinden potansiyel müşteri formu uzantıları kullanmak, işletmeler için oyun alanını genişletiyor web sitesi dışında da müşteriler elde etme fırsatı sunuyor. Ancak, işin içine gelen veriyi CSV dosyası olarak manuel indirme yada devalı olarak lead kontrolü yapmak girince, işler biraz can sıkıcı bir hal alıyor. Bu hiç de pratik bir yöntem değil. Ayrıca, yeni bir Google potansiyel müşterisi geldiğinde bunu anında bilemiyorsunuz, bu da potansiyel müşteriyle iletişim kurma ekibinizin dakikalar içinde harekete geçmesini engelliyor. Üstelik, son derece rekabetçi sektörlerde dakikalar bile önem taşıyor.

Biz bu yazıda;

Google Ads potansiyel müşteri formu uzantılarını kullanarak elde ettiğiniz potansiyel müşteri bilgilerini otomatik olarak bir Google Tablosuna aktarabilir, hatta daha da ileri giderek bu bilgileri doğrudan CRM sisteminize entegre edebilirsiniz. Ve bu süreçler oldukça basit adımları içeriyor. Bu blog yazısında, potansiyel müşteri bilgilerinizi otomatize etmek için bir webhook nasıl kurabileceğinizi adım adım anlatacağım. Böylece, potansiyel müşterilerinizle ilgilenmek için gereken zamandan tasarruf edebilir ve onlarla daha hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.

Nasıl Çalışır?

Aşağıda sizin ile paylaşacağım kod şu işlevleri yapar;

  • Web Kancası, (Webhook) reklamdan gelen kullanıcı bilgilerini Google sheets tablosuna yazdırır.
  • Ardından Z1 hücresinde belirtilen mail adresine yeni gelen kullanıcı bilgilerini anlık mail atar.

Bu işlevsellik, reklamlar yoluyla elde ettiğiniz potansiyel müşteri formlarına hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermenizi sağlar, böylece potansiyel müşterilerle iletişiminizi maksimize edebilirsiniz.

Kurulum

Kullanıcıların form bilgilerini gönderebileceği bir Sheets tablosu oluşturarak başlayacağız ve ardından, bu tabloyu form ile entegre edebilmek için bir web kancası (webhook) oluşturacağız.

Bu bağlantıyı kullanarak Sheets dosyasının bir kopyasını oluşturabilirsiniz; kopyalama işlemi sırasında lütfen AppScript’e izin verin.

Ardından şu adımları sırasıyla gerçekleştirin

  1. Menüde “Uzantılar” seçeneğine tıklayın ve “App Komut Dosyası”na gidin.
  2. “Kod.gs” dosyası üzerindeki “sheetName” alanını, kendi sayfa adı değeriniz ile güncelleyin.
  3. Güncellemeleri yaptıktan sonra scripti çalıştırın.
  4. “Dağıt > Dağılımları Test Et” adımlarını takip edin ve ortaya çıkan Web uygulaması URL’ini kopyalayın.

Son olarak Google ads hesabınızdaki potansiyel müşteri formu eklentinizi açın

  1. Kopyaladığınız Web uygulaması URL’sini Webhook entegrasyonu (isteğe bağlı) kısmındaki Web Kancası URL’si kısmına yapıştırın.
  2. Anahtar değerini “1” olarak girin
  3. Test verilerini göndere tıklayın

Eğer test verisi başarılı bir şekilde gönderilirse kurulumunuz sorunsuz çalışıyor demektir.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.