Google Analytics Sosyal Medya Yeniden Pazarlama Kitleleri

G

Sosyal medya ziyaretçilerinizi Google Platformları üzerinden hedefliyor musunuz? Muhtemelen Google Ads hesabınızdaki remarketing (All visitors) kitleniz içerisinde tüm ziyaretçileriniz mevcuttur ama hangi kullanıcıların hangi platformlardan geldiğini bilmiyoruz ve o platformdan gelen kullanıcılara spesifik reklamlar oluşturamıyoruz. Bu noktada yardımımıza Google Analytics yetişiyor.

Google Analytics Kitle çözümleri ile Facebook, Linkedin, Twitter vb. üzerinde oluşturduğumuz kampanyalardan sitemize gelen kullanıcıları segmente edebiliriz ve bu kullanıcılara özel kampanyalar oluşturabiliriz.

Bir reklam kurgusu ile örneklendirmek gerekirse, Facebook üzerinde ürünümüz/hizmetimiz için Facebook kullanıcılarına özel kreatif ile bir kampanya oluşturduğumuzu düşünelim, bu kampanya ile sitemize çektiğimiz kullanıcıları ayın kreatif ile veya Reklam Dizesi şeklinde göstererek hikayenizi anlatabilirsiniz.

Akıllıca kurgulanmış bir kitle segmentasyonu stratejisi ile yüksek CTR, Conv. Rate’ler kaçınılmaz.

Google Analytics Kitle Oluşturma

GA üzerinden sosyal kanallarımız için remarketing kitlelerini aşağıdaki adımları takip ederek oluşturabilirsiniz.

Admin / Audience Definitions / Audience kısına geliyoruz ve yeni bir kitle oluşturmak için New Audience diyoruz.

Ardından açılan sayfadan All Users‘ı seçiyoruz ve kitlemize isim verdikten sonra devam ediyoruz.

Kitle oluşturma kısmında aslında hedef kitlemizi birçok seçeneğe göre sınıflandırabiliriz, demografi, cihaz kırılımları vb. biz şuan sosyal kanallarımızdan gelen trafiğe göre segmente edeceğiz. Traffic Sources / Source kısmından facebook.com’u seçiyoruz. ( trafik kaynağının başında m.face… , i.face… olmamasına dikkat edin hedef kitlenin daralmasına neden olabilir.)

Eğer oluşturmuş olduğunuz bir kampanyadan gelen kullanıcıları çekmek istiyorsanız kampanyaya tanımlı bir UTM Parametresi girmiş olmanız gerekiyor. UTM Oluşturduğunuz varsayarsak Campaing, Medium, Source değerlerinden en az birini girerek yeniden pazarlama kitlenizi oluşturabilirsiniz.

Ardından Membership duration (Üyelik süresi) ve Lookback days (Geçmişe bakma gün sayısı) değerlerini giriyoruz.

Son olarak Kitlemizi yayınlamak istediğimiz hedefleri seçiyoruz ve Publish ediyoruz.

Artık oluşturduğumuz kitlelere Google Ads hesabımızdan daha kişiselleştirilmiş remarketing reklamları oluşturabiliriz.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.