Google Optimize ile Kişiselleştirilmiş Notification Bar Oluşturma

G

Günümüzde kişiselleştirme çözümleri oldukça önem arz etmekte ve Google Optimize bize bu noktada oldukça efektif çözümler sunabiliyor. Google Optimize ile henüz tanışmadıysanız buradan kurulum ve ilk deneme süreçlerini adım adım izleyebilirsiniz.

Google Optimize ile siteniz üzerinden çok farklı senaryolar için A/B testi, Kampanya kişiselleştirmesi gibi denemeler oluşturabilirsiniz. Biz bugün bir reklam kampanyamız için özel indirim içeren Notification Bar’ı oluşturacağız.

Google Optimize Notification Bar Oluşturma

Facebook üzerinden oluşturduğumuz bir kampanyadan gelen kullanıcılara tanımlamak istediğimiz %25’lik bir indirim kuponu oluşturalım ve sadece kampanya özelindeki müşterilere sunalım.

Adım 1: Deneyim oluşturma

Optimize hesabımız üzerinden yeni bir banner deneyimi oluşturalım.

Adım 2: Deneyim Düzenleme

Editör sayfasının bulunduğu satırdan düzenle butonuna tıklayalım ve açılan pencereden barımızı oluşturalım. Wordpress sürükle bırak mantığı ile kolayca banner alanınızı düzenleyebilirsiniz hatta html css bilginiz var ise daha şık hale getirebilirsiniz.

Adım 3: Sayfa Hedefleme

Sayfa hedefleme kısmından barımızın hangi sayfalarda görünmesini istiyorsak düzenleyebiliriz. Yeni bir URL kuralı ekleyelim ve landing page yada ürün sayfalarımızı hedefleyelim.

Benim sitemde ürün satışı olmadığı için /is-birligi sayfamı hedefliyorum, siz ürün sayfalarını kapsayan /product yada /urun kısımlarını ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Kitle Hedefleme

Oluşturduğumuz banner alanının hangi kullanıcılara gösterileceğini bu kısımdan ayarlayabiliriz. Kitle hedefleme kısmından özelleştir diyoruz ve kampanyamız için tanımladığımız UTM Parametresini giriyoruz.

Test

Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra deneyimimizi yayına alalım ve son halini test edelim.

Artık her reklam kampanyamız için kişiselleştirilmiş indirim, avantajlar bannerı oluşturabiliriz.

NOT: Kampanyanızı sonlandırdıktan sonra Google Optimize üzerinden oluşturduğunuz denemeyi kapatmayı unutmayın aksi taktirde, kullanıcı çerezleri temizlemediği sürece oluşturduğunuz bannerı görmeye devam edecektir.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.