Google Tag’da Manager Tetikleyici Gruplarını Nasıl Kullanırız

G

İlk olarak tetikleyici grubu nedir, ne işe yarar ve hangi senaryolar için bu tetikleyici türüne başvururuz bundan bahsedelim

Google Tag Manager Tetikleyici Grubu (Trigger Group) Nedir?

Tetikleyici grupları, iki veya daha fazla tetikleyiciye ait koşulları tek bir koşul olarak değerlendirir. Tetikleyici grubunun etkinleşmesi için, seçilen tüm tetikleyiciler en az bir kez etkinleşmelidir. Belirli bir tetikleyiciden birden fazla eklerseniz, tetikleyici grubunun etkinleşmesi için söz konusu tetikleyicinin eklendiği sayıda etkinleşmesi gerekir. Genelde dönüşümlerin segmentasyonu için kullanılsa da farklı kullanım alanları vardır.

Hangi Senaryolar İçin Tetikleyici Grubu (Trigger Group) Kullanırız?

1. Teşekkür Sayfalarının Takibi

Bazı sitelerimizde birden çok açılış sayfası kullanıyor olabiliriz ve her açılış sayfasının dönüşümü tek bir /tesekkurler.html sayfası karşılayabiliyor ve hangi sayfanın bize dönüşüm sağladığını anlamakta güçlük çekiyor olabiliriz, bu gibi durumlarda bir yazılımcıya ihtiyaç duymadan tetikleyici grubu ile rahatça sayfaları segmente edebiliriz. Gelin bu senaryo için tetikleyici grubunu nasıl kullanırız birlikte görelim…

Yeni bir tetikleyici oluşturuyoruz ve tetikleyici yapılandırmasından tetikleyici grubunu seçiyoruz. Triggers bölümünden tetiklenmesini istediğimiz tüm metrikleri ekliyoruz.

Ben belirlediğim açılış sayfasındaki (blog sayfam) formu doldurduktan sonra teşekkür sayfasına ulaşan kullanıcıları hedefliyorum.

Bu tetikleyici grubu ayarlandıktan sonra, artık onu Google Ads için dönüşüm etiketlerini tetiklemek veya bir Google Analytics etkinliğini tetiklemek için kullanabilirsiniz.

2. İlgili Kullanıcıları İzleme

Sitemizde bir sayfada yada sayfalarda birden çok etkileşim gerçekleştirmiş kullanıcıları belirlemek isteyebiliriz. Örneğin, bir sayfada hem video hem de blog içeriği sunabiliriz ve hem izlemek hem de okumak için zaman ayıran kullanıcıları belirlemek isteyebiliriz.

Bu işlemi tamamlamak için Youtube videosunu X miktarda izleyen kullanıcılar için Youtube Videosu Tetikleyicisi, sayfanın % X kadarını aşağı kaydıran kişiler içinde Kaydırma Derinliği tetikleyicisi oluşturdum.

Ardından belirlediğimiz tetikleyicileri Tetikleyici Grubunda birleştirelim.

SONUÇ

Ve böylece bir yazılımcıya ihtiyaç duymadan kendi kullanıcı gruplarımızı segmente edebiliriz. Dijital pazarlamada elde ettiğimiz verilerin analizi önemli rol oynar bu sayede remarketing için niş bir kitle oluşturabiliriz veya belirlediğimiz kitlenin analiytics üzerinden ilgi alanlarını gözlemleyebiliriz.

Yazar hakkında

1 Yorum

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.