Terkedilmiş Sepet E-Posta Otomasyonu

T

Bazen müşteriniz bir şey satın almak ister fakat farklı sebeplerden dolayı dikkati dağılır ve onu sepetinde bırakır. Kullanıcıyı AddtoCart adımına kadar çekmek oldukça meşakkatli bir yoldur dolayısıyla bu adımına kadar gelmiş kullanıcıları ödeme adımını tamamlamaları için bazı yöntemleri denemeliyiz. Bunlardan biride hatırlatıcı sepet otomasyonu. Bu otomasyon sayesinde kullanıcıyı dürterek sepetindeki ürünleri e-postayla tekrar hatırlatabiliriz. Mailchimp verilerine göre bu sistem ile satışlarınızı ortalama %12 artırabilirsiniz. Hatta mail içerisinde indirim kuponu tanımlarsak bu oranı çok daha arttırabiliriz.

Bu otomasyonu kurmak için Mailchimp thiry party uygulamasından yararlanacağız. O yüzden bir üyelik oluşturmalıyız, buraya tıklayarak üyelik adımlarını tamamlayabilirsiniz.

Otomasyon Kurulumu

İlk olarak E-posta etki alanı oluşturalım, bu işlem e-postalarınızın Mailchimp aracılığıyla nasıl gönderildiğini kontrol eder. Şu adımları izleyelim; Website > Domains > Add & Verify Domain

Bu işlemi tamamlarken takılabileceğiniz tek nokta DNS ayarlama kısmı olabilir. Bunun için mailchimp in size verdiği cname ayarlamalarını kontrol paneliniz üzerinden konfigüre edebilirsiniz. Cpanel üzerinden şu adımları izleyebilirsiniz; Yönetim paneli > DNS Zone Editör > +Cname Record // Mailchimp in verdiği cname kayıtlarını buraya yapıştıracaksınız. // Diğer yönetim panellerinde de bu işlem benzer adımları içerir.

Bu işlemin onaylanması birkaç saat sürebilir. Biz diğer işlemlere devam edelim.

Sırada web sitemizin entegrasyonunu sağlamamız gerekiyor, şu adımları izleyelim; Integrations > Manage > E-commerce // Mailchimp kendi içerisinide bazı cmsler için direk entegrasyon sağlayabiliyor eğer liste dışında farklı bir e-commerce alt yapısı kullanıyorsanız Mailchimp Api (Bu kısım yazılım bilgisi gerektirmektedir) tarafına bakabilirsiniz. Ben Prestashop alt yapısı kullanıyorum kolay bir şekilde kurulumu sağladım.

Hesabımızı oluşturduktan sonra mail otomasyonumuz için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Panel ara yüzünden ilerlediğimiz zaman ücretli plana çıkarıyor. Aşağıdaki videodaki adımları takip ederek kendi otomasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Müşterilerinize ulaşan mail şu şekilde görünücek.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.