Google Data Studio Görüntülü Veri Sütunu Nasıl Eklenir?

G

Google Data Studio’da oluşturduğunuz tablolarda veri kaynağımızdaki bir alanı işlerken resimlerin URL’lerini görsel olarak sergilemek istiyorsak ‘image’ veri türünü kullanmamız gerekiyor.

Google Data Studio’da resim veri türünü kullanmak için aşağıdaki adımları birlikte takip edelim.

  • Google data studio hesabımıza gidiyoruz, ardından bir veri kaynağı şeması oluşturmak için ‘Oluştur’ bölümünden yeni bir Veri Kaynağı oluşturuyoruz.
  • Google Sheets bağlayıcısına tıklıyoruz ve veri kaynağımızı seçiyoruz ve sağ üst köşeden bağlan düğmesine tıklıyoruz.
  • Seçilen Google Sheets veri kaynağı aşağıdaki verileri içermeli.
  • Eklemiş olduğunuz veri tablosundan görüntü URL’lerini içeren sütun/veri başlığını buluyoruz ve sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapıyoruz ve yine sağ üst köşeden Rapor oluştur düğmesine basıyoruz.
  • Tablo açlığında otomatik olarak yeni bir tablo oluşur. Kullanılabilir alanlar bölümünden verimizin sütun başlığını aratalım ve Veri kaynağı kısmındaki Boyut alanına sürükleyelim. Metrik kısmından reqord count metriğini kaldıralım.
  • Ve tablonuz artık aşağıdaki gibi görünecek, beraberinde görmek istediğiniz verileriniz var ise yine kullanılabilir alanlar bölümünden veri sütun başlıklarını aratarak boyut ve/veya metrik kısmına sürükleye bilirisiniz.
Not: Görüntü alanları yalnızca tablolarda çalışır. Grafik görselleştirme türlerinden birini denerseniz, tablonuzdaki resim alanı Data Studio tarafından yok sayılır veya boyut değeri olarak resim URL'sini gösterir.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.