Kampanyalarda Kişiselleştirilmiş Aciliyet Duygusu Yaratma

K

Aciliyet duygusu ile dönüşüm oranlarını 3 kat arttırmak mümkün mü?

Mümkün! Yapılan araştırmalara göre aciliyet hissi bileşenleri doğru kullanıldığı taktirde satışa olan etkisi %277’e kadar artabiliyor.

Aciliyeti etkili kılan 5 Faktör

Değer Önerisi

Değer öneriniz iyi bir dönüşüm için çok önemlidir. İnsanların başka yerden değil de sizden satın almasının nedeni budur. Aslında değer önerisi, hedef müşterilerinizin satın alma niyetini belirleyen bir maliyet-fayda denklemidir.

İlk olarak, Değer Önerinizi kullanıcıya verdiğiniz en büyük fayda veyahut rakipleriniz arasında ayırt edilici en belirgin üstünlüğünüz olarak belirleyin ve ardından bunu desteklemek için teklifin büyük yazı tipi ve görselleri ile web sitesinde açıkça ifade ettiğinizden emin olun. Söylemeye gerek yok, Değer Önerisi mesajınız belirgin olmalı ve web sayfasının en üstüne yerleştirilmelidir.

Alaka Düzeyi

Alaka düzeyi, web sitenizin dönüşüm oranlarını etkileyen faktörlerden biridir. Teklifiniz müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılıyor mu? Web sayfanız onların görmek istediklerini sunuyor mu? 

Alaka düzeyini artırma söz konusu olduğunda şunları yapabilirsiniz:

  • Teklifinizi hedef kitlenize göre uyarlayın.
  • Kitlenizi teklifinize göre uyarlayın.

Teklifinizin kullanıcının geldiği kampanya medyası ile de alakalı olduğundan emin olun. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanın ve gelen bağlantıyla tutarlı olun, aksi takdirde ziyaretçilerin odak noktası şaşırır ve web sitenizi hemen terk eder.

Netlik

Açılış sayfası, değer önerisini ve harekete geçirici mesajı açıkça ifade ediyor mu?

Netliğin analiz edilmesi gereken iki yönü Tasarım ve İçeriktir. Netlik için tasarım engelsiz bir “göz akışı” yaratmaktır. İçerik netliği, anlama süresini en aza indirmek için görüntülerin ve metnin birleşmesini sağlamaktır.

Kaygı

Kaygıyı ortadan kaldırmak, dönüşüm oranlarını önemli ölçüde artırabilir. Ziyaretçide şüphe uyandırması ve dönüşüm işlemini gerçekleştirmesini engellemesi muhtemel potansiyel faktörler nelerdir?

Size güven oluşturmak için gereken mesajlar ve kanıtlarla (social proof) ziyaretçinizle güvenilirlik elde etmeye odaklanın. Burada doğru kanıtları yakalamak için varsa kullanıcı görüşmelerinin bulgularını, sektörde elde ettiğiniz güvenilirlik sertifikaları veya satış ekibinizden gelen geri bildirimleri kullanın (örn. tahriş edici olmayan cilt ürünleri üretim sertifikanız). 

Dikkat Dağılması

Sayfada ziyaretçiyi hedeften uzaklaştırabilecek öğeler var mı?

Ziyaretçilerinizin işlemesi gereken görsel girdiler ve eylem seçenekleri ne kadar fazlaysa, dönüşüm kararı verme olasılıkları o kadar düşük olur. Gereksiz ürün seçenekleri, bağlantılar ve gereksiz bilgiler gibi dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmek, dönüşüm oranını artıracaktır.

Aciliyet

Aciliyetin bu listede sonuncu olmasının bir nedeni var. Bunun nedeni, yukarıdaki beş noktanın hepsinin aciliyeti etkili kılmak için önemli öncüller olmasıdır.

Teklifiniz dikkat dağıtıcı şeylerle doluysa, hedef kitlenizle alakasızsa veya hedef kitleniz size güvenmiyorsa aciliyet eklemek işe yaramaz. 

Aciliyet güçlü bir harekete geçiricidir, ancak kendi başına pek iyi sonuç vermez. Yukarıda bahsedilen her şeyi yaptıktan sonra, aciliyetin dönüşüm oranını nasıl hızla etki gösterdiğini daha rahat anlayabiliriz.

Gerçek ve zımni aciliyet

Genel olarak konuşursak, iki tür aciliyet vardır: gerçek ve zımni. Gerçek aciliyete bir örnek, bir teklifin 24 saat içinde sona ermesi ve bu noktadan sonra bir daha asla var olmamasıdır.

Zımni aciliyet, okuyucuları harekete geçmeye teşvik etmek için “şimdi” ve “bugün” gibi kelimeler kullandığınız zamandır. Gerçek bir aciliyet yok, ancak şimdi harekete geçilmesi gerektiğini öneriyoruz.

Gerçek aciliyet genellikle ima edilen aciliyetten daha etkilidir, ancak yaptığınız her şeye gerçek aciliyeti özgün bir şekilde uygulamak zordur. Gerçek aciliyet bir anlam ifade etmiyorsa, zımni aciliyetten yararlanabilirsiniz.

Satış için aciliyeti artırmanın 5 yolu

1. CTA’ler de aciliyeti vurgulayın

Zımni aciliyet eklemek için en belirgin yerlerden biri, eylem çağrılarımızdır (CTA). Manşetler elbette CTA’lar olabilirken, gerçekten “Şimdi satın alın!” gibi işlem tabanlı CTA’lardan bahsediyorum. düğmeler.

Aciliyet hissini vurgulamak için en etkin yöntemlerden biri CTA’leri kullanmak. Çoğu zaman “Şimdi satın Al” gibi söylemler kullanıcılar için sentetik bir mesaj hissiyatı versede tetikleyici bazı kombinasyonlar ile birlikte kullanıldığında sonuçlar şaşırtıcı derecede yükselebiliyor.

Kısa süre önce bir deney yaptım. Aciliyeti ima eden CTA’lar ile olmayanlar arasındaki dönüşüm oranı farkını görmek istedim.

Birinci CTA “Fırsattan yararlanmak istiyorum” ikinci varyasyon, “Fırsattan yararlanmak istiyorum” ve üstünde bir geri sayım sayacı bulunan sınırlı bir teklif işareti vardı. Sonuç? Biraz fazladan aciliyet sayesinde dönüşümlerde %147 artış sağladı.

2. Stok aciliyeti ekleyin

Açılış sayfalarınıza gerçek bir aciliyet katmanın en güçlü yollarından biri, ziyaretçilere hemen harekete geçmezlerse kaçırabileceklerini tavsiye etmektir. Bunu yapmanın iki yolu vardır:

  1. Stok aciliyeti;
  2. Zamana dayalı aciliyet.

Otel karşılaştırma web siteleri, gerçek stok aciliyeti ekleme konusunda harika bir iş çıkarıyor. Booking.com, arama sonuçları sayfalarında ve bireysel rezervasyon sayfalarında birden fazla stok aciliyeti örneği gösteriyor ve bunların tümü, bir otel odasının uzun süre kullanılamayacağını gösteriyor.

3. Zamana dayalı aciliyet ekleyin.

Daha önce zamana duyarlı bir oyun oynadıysanız, tıkırdayan bir saatin etkilerine aşina olacaksınız. Bir şeyi yapmak için sınırlı bir süreye sahip olmak bizi harekete geçmeye zorlar.

Bir çok global e ticaret sitesi dönüşümlerini artırmak için bu tekniği kullanır. Trendyol, Dolap gibi sitelerde buna sıklıkla rastlarız.

4. Aciliyeti renklerle ifade edin.

Mağazaların hızlı indirimleri olduğunda, genellikle “İndirim” kelimesini kırmızıya boyarlar. (En acil ve önemli yol işaretleri de genellikle kırmızıdır.)

Kırmızı, stoğumuzdaki ürünlere dikkat çekme ve hızlı hareket etme ihtiyacını ima eden başka bir araçtır.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.