OpenAI GDP-3 ile Reklam Metini Yazdırma (Türkçe Kullanım)

O

Bildiğiniz üzere son zamanlarda yapay zeka teknolojisinin hayatımıza katkısı hissedilir düzeyde artış gösterdi, özellikle Openai’nin GDP-3 ürünü ile adeta bir sıçrayış yarattı ve bu sayede biz reklam verenler içinde birçok kullanım alanı ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi ihtiyacımız olan içeriği yazdırma noktasında bizlere sağladığı muazzam çözüm. 

GPT-3’ü bizim için özellikle yararlı kılan şeylerden biri, sonuç almak için karmaşık kodlama gerektirmemesidir. İçerik ihtiyacımızı istediğimiz kriterleri belirterek düz metin olarak girebiliyoruz. Örneğin “Babalar günü otel kampanyası için üç tane reklam metini yaz” diyebilirim. GDP-3 ile sadece reklam metini değil birçok içerik yazdırma ihtiyacımızı karşılayabilmekteyiz. 

  • Blog Fikri
  • Blog İçeriği
  • CTA
  • Reklam metinleri (Google,Facebook,Linkedin)
  • Ürün Açıklaması
  • Marka İsim Önerisi
  • Seo Meta Açıklaması
  • Video Fikri
  • Video Açıklaması 
  • Ve çok daha fazlası…

Dilerseniz vakit kaybetmeden bu aracı nasıl kullanabiliriz adımlarına geçelim.

OpenAI API Edinme

İlk olarak openai’ye kayıt olarak api anahtarını almamız gerekiyor. Buradan kayıt olabilir ve buradan da api sayfasına ulaşabilirsiniz.


Bu arada API kullanımı ücretlidir ama endişelenmeyin hesap oluşturduğunuzda hesabınıza 3 aylık 18$ bir bakiye tanımlanıyor ve olukça tatmin edici bir kredi. Sürekli denemeler yapıyor olmama rağmen totalde 0.34$ harcayabilmişim. Kullanım durumunuzu buradan kontrol edebilirsiniz.

Kütüphane Kurulumu

GDP3 kütüphanesini kullanmak için bir kod editörüne ihtiyacımız var, ister cihazınıza kurduğunuz uygulama üzerinden ister online kod düzenleme araçlarını kullanabilirsiniz ben kolay ve erişilebilir olması adına Google Colab’ı kullanacağım.

Editörümüzü açtığımızda ilk yapacağımız işlem OpenAI ve GoogleTranslateAPI kütüphanelerini kurmak olacak

!pip install openai
!pip install google-translate.py

GoogleTranslateAPI sayesinde Türkçe girdi verip Türkçe çıktı alacağız. Arka planda Google translate girdiğimiz değeri Ingilizceye, alacağımız sonucu Türkçeye cevirecek.

Modül Kurulumu

Sırada ihtiyacımız olan modülleri içeri aktaracağız.

import os
import openai
from google_translate_py import Translator
# set your api key
api_key = “BURAYA API ANAHTARINIZ GELECEK”

Modül Ayarlaması

Sırada OpenAI yanıtını yazdıracak ve döndürecek komutu ekliyoruz

def run_model(prompt, api_key):
  openai.api_key = api_key
  response = openai.Completion.create(
    engine="text-davinci-002",
    prompt=prompt,
    temperature=0.7,
    max_tokens=150,     // İçerik oluşturulurken maksimum kullanılacak jeton sayısını ifade eder
    top_p=1,
    frequency_penalty=0,
    presence_penalty=0  )
  for r in response['choices']:
    print(r['text'])
  return response


Son olarak modüle istek atacağımız komut satırını ekliyoruz.

st = "babalar günü otel kampanyası için bir tane reklam metini yaz"
translator = Translator()
ceviri = translator.translate(st, "tr", "en")
res = run_model(ceviri, api_key)

print(translator.translate(res["choices"][0]["text"], "en", "tr"))

Girdi: Babalar günü otel kampanyası için bir tane reklam metini yaz.

Çıktı1: Babalar Günü’nü özel kılmanın bir yolunu mu arıyorsunuz? Otelimizde bir konaklama rezervasyonu yapın ve tüm aile ile rahat bir gün geçirmenin tadını çıkarın. Lüks konaklama yerimiz ve birinci sınıf olanaklarımız, babanın bir günlüğüne kral gibi hissetmesini sağlayacaktır. Peki ne bekliyorsun? Şimdi rezervasyon yapın ve babama şimdiye kadarki en iyi Babalar Günü’nü yaşatın!

Çıktı2: Bu Babalar Günü’nde babanıza onu ne kadar sevdiğinizi göstermenin özel bir yolunu mu arıyorsunuz? Neden ona 5 yıldızlı otelimizde lüks bir konaklama yaşatmıyorsunuz? Babalar Günü paketimize ücretsiz bir şişe şampanya, yatakta kahvaltı ve ücretsiz spa uygulaması dahildir. Baban en iyisini hak ediyor, bu yüzden ona asla unutamayacağı bir Babalar Günü armağan edin.

Eğer bu kodlama adımları size zor geldiyse orjinal İngilizce versiyonunu bu panel üzerinden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tüm ekran çıktısı

Yazar hakkında

2 Yorum

  • Aziz Merhaba,

    Yazını Linkedin’de gördüm ve dikkatimi çekti. Tarif ettiğin şekilde de kurulumunu rahatça tamamladım. Sana GDP-3 yardımıyla yazdığım teşekkür mesajıyla teşekkür etmek isterim:

    Dijital pazarlama hakkında bu yazıyı yazdığın için çok teşekkür ederim! Çok bilgilendiriciydi ve ondan çok şey öğrendim. Kesinlikle bazı ipuçlarını kendi işimde kullanacağım. Tekrar teşekkürler!

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.