Tag Manager ile Konum Ayarlı PopUp Oluşturma

T

Bir önceki yazımın farklı bir versiyonu olarak (Cookie Kullanarak Zaman Ayarlı PopUp Oluşturma) ziyaretçilerimizin konum bilgilerine göre nasıl popUp oluşturabiliriz buna değineceğim. Giyim sektöründe satış yapan bir E-ticaret siteniz olduğunu var sayalım; Ege bölgesindeki kullanıcı hala yazlık ürünler ile ilgilenirken Doğu bölgesindeki kullanıcı artık mevsimlik ürünlerle ilgilenmeye başlamış olabilir, dolayısıyla her ikisine de aynı kampanyayı sunmak pek mantıklı olmayacaktır. Bu duruma çözüm olarak her bölge için farklı popup uygulayabileceğimiz bir kampanya kurgulayabiliriz.. Gelin bunu nasıl yapabiliriz birlikte inceleyelim.

İlk olarak kullanıcının konum verilerini çekebilmemiz için aşağıdaki scripti tag manager ile sitemizde embed edelim.

https://gist.github.com/keithws/fd74fdd1c3b3a74c7e30fdda870c2038

IP-Location adında yeni bir etiket oluşturdum, ardından tetikleyici türünü Initialisation – Tüm etkinlikler olarak ayarlıyorum.

Sırada konum verisi için dataLayer oluşturmamız gerekiyor. Gelin scriptimiz doğru çalışıyormu onu kontrol edelim ardından dataLayer oluşturalım. Sayfa üzerindeki tüm datalayer leri görüntüleyebilmek için dataslayer adı chrome eklentisini kullanabilirsiniz.

Scriptimiz sağlıklı bir şekilde çalışıyor, şimdi yeni bir dataLayer oluşturalım değişken adı geoip.data.city olarak ayarlayalım.

Artık kullanıcının şehir bilgilerini bir değişkene tanımladık sırada oluşturacağımız popup hangi şehirlerdeki kullanıcılara gösterileceğini belirlemek için bir Arama Tablosu değişkeni oluşturacağız.

Yeni bir arama tablosu değişkeni oluşturalım giriş tablosu demin oluşturduğumuz {{IP-Location // City}} olsun. Girdi kısmı popup ın görünmesini istediğimiz şehirleri girelim Çıktı kısımları true olarak ayarlayalım.

Sırada popup oluşturmak kaldı, bu adımı 3.party bir uygulama kullanarak yapacağız kullanım sürecini daha önceki yazılarımda konu almıştım buraya tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz.

Artık popup’u oluşturduğumuza göre, onun için etiket oluşturalım ve tetikleyici kısmını aşağıdaki görseldeki gibi konfigüre edelim.

Son olarak kontrol edelim popup siteye girince karşımıza çıkacak mı?

Bu yöntem sayesinde farklı lokasyonlardaki müşterilerimize kendi bölgelerine özgü kampanya popUp’ları oluşturabilir ve satışlarımızı arttırma imkanı yaratabiliriz.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.