Facebook Ads Verilerini DataStudio’ya Ücretsiz Aktarma

F

Bildiğiniz üzere DataStudio ya Google ürünleri dışındaki platformlardan veri aktarmak için çoğu zaman 3. parti uygulamalara ihtiyaç duyarız ve bunlar genellikle ücretli. Bu yüzden PPC raporlarımı hazırlarken Google Ads verilerinin yanında Facebook reklamlarını ekleyemiyordum taki Adveronix eklentisiyle tanışana kadar.

Bu yazımda Adveronix‘i kullanarak Facebook verilerinizi nasıl ücretsiz olarak Datastudio raporlarınıza ekleyebilirsiniz bundan bahsedeceğim.

Kullanacağımız araç Facebook Ads verilerini bir Google Sheets dosyasına çekmemizi sağlıyor bir sonraki etapta biz tablomuzu Datastudio ile bağlayacağız.

Eklenti Nasıl Kurulur

Yeni bir Google Sheets tablosu uluşturalım ardından üst menüden Eklentiler > Eklenti Al adımlarını izleyelim. Adveronix’i aratalım ve kuralım.

Ardından eklentiyi çalıştıralım (Eklentiler > Adveronix > Launch)

Facebook verilerinizi içe aktarabileceğiniz gibi facebook dışında birçok reklam kanalı verilerinizi sheets tablosuna çekebilirsiniz Adroll, Twitter, Linkedin, Tiktok gibi. Biz facebook ile devam edelim ve business manager hesabımız ile ilişkilendirdiğimiz facebook sayfamızı bağlayalım.

Dikkat!
Adveronix’i Facebook hesabınızda yetkilendirmek sizin inisiyatifinize bağlıdır.

Artık içe aktarmak istediğimiz hesabı ve istediğimiz metrikleri belirlememiz yeterli, hatta süreci hızlandırmak atına Adveronix’in şablonlarını kullanabilirsiniz.

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra 3. adımda raporu kaydedelim.

Datastudio’ya tabloyu aktarmadan önce raporu otomatik çekecek şekilde planlayalım.

Google Sheets Verilerini Datastudio’ya Aktarma

Artık verilerimizi düzenli olarak sheets dosyamıza çekiyoruz şimdi yapmamız gereken Datastudio raporumuzda yeni bir veri kaynağı olarak sheets dosyamızı eklemek.

Artık herşey hazır! Ücretsiz araç olmasına rağmen oldukça tatmin edici ve iş görür nitelikte bir eklenti tabi bazı durumlarda manuel müdahale gerektiriyor. Örn; tarih aralığını datastudio raporunuz üzerinden değiştirecekseniz sheets tablonuz üzerindende değiştirmeniz gerekiyor.

Sonuç

Adveronix den yararlanarak kendi raporumuzu yarattık, sizde kendi harika PPC raporlarınızı ve gösterge tablolarınızı oluşturabilirsiniz. Eğer konu ile alakalı anlayamadığınız bir nokta var ise benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.