Google Analytics Denetim Kılavuzu

G

Google analytics ile çalışıyorsak sadece JavaScript kodunu siteye ekleyerek verileri analiz etmeyi düşünmek tamamen yanlış. JavaScript kodunun amacı, web sitesi trafiğinizi kaydetmektir. Bununla birlikte, Analytics hesabımızı ilk oluşturduğumuzda, hesapların spam oturumları, dahili oturumlar, hiç hedef izleme içermemesi ve hatalı e-ticaret izlemesi gibi sorunlu verilerle karışılabiliriz. Dolayısıyla bu yanlış ölçüm anlamına gelebilir ve web sitesi sorunlarını tanımlamayı ve hata ayıklamayı zorlaştırabilir.

Şimdi kendinize şu soruları sorabilirsiniz:

  1. Google Analytics verilerime güvenebilir miyim?
  2. Yanlış verilere dayanarak iş kararlarımı verebilir miyim?
  3. Analiz verilerimin doğru olup olmadığını nasıl anlarım?

Google Analytics’in doğru verileri kaydedip kaydetmediğinden emin olmayılız. Örneğin, demografik raporları etkinleştirmeyi unutursanız , hedef kitlenizin fiziksel konumlarını kaydetmeyi kaçırırsınız. Bu nedenle, çok sayıda demografik veriyi kaçırırsınız.

Google Analytics denetimi, verilerinize güvenebilmenizi sağlamanın en iyi yollarından biridir.

Neden bir denetim listesi kullanılmalı?

  • Bir denetim listesi olmadan, muhtemelen sitenizle ilgili bariz teknik sorunları atlayacaksınız yada gözünüzden kaçacak. Bir denetim listesi kullanmanız, ilgili tüm kutuları sırasıyla gereksettirmenizi sağlar.
  • Denetim listesi olmadan çalışmak kafa karışıklığına sebebiyet verebilir. Her aşamada, bir sonraki adımda ne yapacağınızı düşünmeniz gerekir. Denetim listesi bu soruyu sizin için cevaplıyor.
  • GA üzerinde bilmediğiniz farklı araçları öğrenmenize olanak sağlar.

Google Analytics denetim kılavuzunu nasıl kullanırız?

Buraya tıklayarak bu Google sheets tablosunun kopyasını kendinize oluşturabilirsiniz. Tamamladığınız adımları durum sütunundan check ederek ilerleyebiliriz.

Eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz bir adım varsa, lütfen bunları aşağıdaki yorumlara ekleyin veya mail yoluyla bana ulaşın. abdulaziz.golca@gmail.com

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.