Google Analytics Verileri ile Facebook Reklam Hedef Kitlesi Nasıl Oluşturulur?

G

Google Analytics, Facebook reklamınızda özel Kitle segmentleri oluşturmak için en iyi araçlardan biridir. İnsanlar genellikle ya geniş bir kitleyi hedefleyerek ya da ilgi grubunu tahmin ederek Facebook reklamcılığına başlarlar. Bununla birlikte, Google Analytics kullanmak, tahmin yürütmeyi ortadan kaldırır ve müşterilerinizi mevcut verilerinize göre daha alakalı hedeflemenize olanak tanır ve hedef kitle gruplarınızı hızlı ve kolay bir şekilde keşfetmenizi sağlar.

Hedefleme verilerinizi kullanabilmeniz için önceden GA hesabınızdaki demografik ve ilgi alanları verilerini etkinleştirmiş olmanız gerekiyor.

GA Hesabınızın sağlık kontrolünü yapmak için Google Analytics Denetim Kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Facebook Özel Hedef Kitlesi oluşturmak için hangi GA verilerini kullanabiliriz

Yer / Demografi

Kitle/Coğrafi raporu, kullanıcılarınızı konumuna göre bölümlere ayırmanıza olanak tanır. Hangi ülkenin veya şehrin size en kaliteli trafiği getirdiğini görebilirsiniz. Bu trafiği dönüşüm oranına göre sıralayabilirsiniz. Bu, en karlı hedef kitlenizi belirlemenize yardımcı olacaktır.

Kitle > Coğarafi > Yer > Şehir

Görünüşe göre en karlı şehirlerimiz İstanbul / Ankara / İzmir / Bursa. Ancak dönüşüm oranını da göz önünde bulundurmakta fayda var bizim için yüksek dönüşüm oranına sahip şehirleri de kampanyamıza dahil edebiliriz.

Cinsiyet

Cinsiyet kısmı her zaman bir tartışma alanıdır. Çoğu zaman insanlar, ürünün belirli bir cinsiyete hitap ettiğini hisseder, ancak veriye dayalı olmak bu soruyu rapordaki cinsiyet verileri ile cevaplamamızı gerektirir. Bu iki segmentten elde edilen dönüşüm oranını ve geliri değerlendirmelisiniz.

Kitle > Demografi > Cinsiyet

Yaş

Demografi/Yaş raporu ziyaretçileri yaş kırılımlarına göre segmente etmenizi sağlar. Dönüşüm değeri yüksek yaş aralığını bulmak Facebook reklamlarımızı oluştururken oldukça önem arz etmektedir. Bu rapor dönüşüm değeri yüksek yaş aralığını belirleyebilmemize yardımcı olacaktır.

Ayrıca 2. görseldeki gibi İkincil boyutunuz olarak Cinsiyet’i ekleyerek bir adım daha ileri atabilir ve cinsiyet verilerini Yaş raporunuzla birleştirebilirsiniz.

Kitle > Demografi > Yaş > İkincil Boyut > Kullanıcılar > Cinsiyet

İlgi Alanları

Google Analytics’te Yakın İlgi Alanı, Pazar İçi ve Diğerleri olmak üzere üç kategori vardır. Satın alma eğilimi gösteren grup Pazar İçi Segmentlerdedir. Bu segment, ürün/hizmet kategorinizi gerçekten arayan kullanıcılara daha yakındır ve bu tüketici ilgi alanı ile daha keskin hedefleme yapabilmezi sağlayacak. Bu verilere dayanarak Facebook tarafında ilgili kitleleri hedef kitlenize dahil edebilirsiniz.

Kitle > İlgi Alanı > Pazar İçi Segmentler

Sonuç

Bu verilere dayanarak Facebook hedef kitlenizi oluştururken tahmine dayalı değil, verilere dayalı kararlı kitleler ekleyebilirsiniz. Bu yazımın artık reklam kampanyası oluştururken hedefleme seçeneklerini nasıl etkili bir şekilde kullanacağınız konusunda size fikir vermesini umuyorum.

Yazar hakkında

Yorum Ekle

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.