OpenAI Dalle 2 – Örnek Görsel Denemeleri

O

İnsanlar size bir şeyler tarif ederken bazen hayal gücünüzün yetmediği oluyor mu? Tasarım ilhamına mı ihtiyacınız var? Yada bir projeniz için 3D render edilmiş bir görsele ihtiyacınız var. Bir yapay zeka araştırma laboratuvarı olan OpenAI’nin en son icadı Dalle 2 ile tam olarak bunu mümkün kılıyor. Ocak 2021’de bir metinden görüntüye sisteminin ilk sürümünü (DALL·E mini) zaten piyasaya sürmüşlerdi ve şimdi OpenAI, DALL·E 2’yi sunuyor: akla gelebilecek herhangi bir tarzda herhangi bir görsel oluşturma…

DALL-E 2 nedir?

Blogumda zaten yapay zeka ile ilgili birkaç makale yazmıştım (OpenAI GDP-3 ile Reklam Metini Yazdırma). Ama şimdi yapay zeka dünyasındaki yeni bir yenilik heyecan yaratıyor: metinden görüntü oluşturucu DALL-E 2. Kullanıcıların metin isteklerine dayalı görüntüler oluşturmasına olanak tanır. Bu yapay zeka, sözcüklerinin anlamını anlayan ve bunları görüntülere dönüştüren GPT-3 yapay zekasını kullanır. Kullanıcılar bu oluşturucuyu kullanarak kendi yaratıcı fikirlerini canlı resimlere dönüştürebilmekteler.

Bunu yaparken, DALL-E 2 gerçekçi nesnelere dayalı görüntüler oluşturabiliyor veya sizin metin girişlerinize göre belirttiğiniz görsel özelinde alternatifler oluşturabiliyor. Örneğin, gerçekçi bir görsel oluşturmak istiyorsanız, DALL-E 2 bunu sizin için saniyeler içinde yapıyor.

Örnek girdi; A photo of a teddy bear on a skateboard in Times Square

Bunun yerine, çölde bir deve üzerinde kıyameti izleyen Mona Lisa posteri oluşturmak ister misiniz? O zaman DALL-E 2 size bu konuda da yardımcı olabilir:

Girdi: Mona Lisa watching the apocalypse on a camel in the desert

Nasıl Erişim Sağlanır?

DALL·E 2’nin yapımcıları, aracı kimlerin kullanabileceği konusunda seçici davranıyorlar ve yalnızca davetle ücretsiz erişim sağlanıyordu. DALL·E 2’nin bir bekleme listesi var (benimde önceden dahil olduğum) ve Open AI, şu ana kadar yaklaşık 100.000 kişiye erişim izni verildiğini söylüyor. Lakin şirket ağustos ayına kadar erişimi önemli ölçüde genişletmeyi umduğunu ve bir milyon kişiye erişim sağlayacağını söylüyordu. Bende nihayetinde Ağustos aynın ilk günlerinde erişim davetiyemi aldım.

İlk erişim alanlardan biraz farklı bir kredilendirmesi var, ilk kullanıcılara günlük 50 görsel deneme hakkı tanırken benim erişimim ilk ay 50 görsel deneme hakkı sonraki aylar için 15 ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Tabi ücretsiz deneme kotanız dolduğunda kredi satın alarak devam edebiliyorsunuz.

Bekleme listesine bu link üzerinden kayıt olabilirsiniz: DALL·E 2 Waitlist

Denemeler

Girdi: A photo of Auguste Rodin’s sculpture of “The Thinker” wearing headphones djing

Girdi: An artist painting a portrait of the galaxy over the moon

Girdi: An expressive oil painting of a basketball player dunking, depicted as an explosion of a nebula

Girdi: Two futuristic towers with a skybridge covered in lush foliage, digital art

Girdi: Ants finding water on mars

Sonuç

DALL-E 2 ile fotoğraf düzenleme becerilerine veya güçlü bir sanat anlayışına ihtiyacınız olmadan benzersiz ve yaratıcı görseller oluşturabilirsiniz. Öte yandan yüksek kaliteli görüntü sunmakla kalmıyor, aynı zamanda teknoloji de çok hızlı çalışıyor. Sadece birkaç dakika içinde, bir insanın saatlerce oluşturabileceği görseller oluşturabilirsiniz. 

Son olarak, DALL-E 2 yapay zekanın nasıl gelişmeye devam ettiğinin harika bir örneğidir. Gelecekte, DALL-E 2 tarafından oluşturulan görüntüler bize sistemin insan düşüncesini gerçekten anlayıp anlamadığını veya ona öğrettiklerimizi taklit edip etmediğini gösterebilir.

Yazar hakkında

2 Yorum

Kategoriler

Son Yazılar

360° Dijital Pazarlama

Reklam stratejileri markaların ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını karşılamak için tamamen analitik yöntemler, rakip analizleri, testler ve optimizasyon süreçleri ile tasarlanır.

Dijital dönüşümü çok yakından takip ediyor, Dijital dünyada var olmak isteyen markalara destek veriyorum.